Formierka pierogów HSMS 50

Formierka pierogów HSMS 50 jest sterowana elektronicznie, ma trzy silniki napędzające z przekładniami – osobny napęd do przystawki formującej pieróg, osobny do pompy farszu i osobny do pompy ciasta, co pozwala na płynną i precyzyjną regulację każdego ze składników pieroga, m.in. grubości ciasta, zawartości farszu oraz szybkości produkcji (wydajności). Solidna konstrukcja i dobre materiały gwarantują długoletnią pracę maszyny. Możliwość płynnej regulacji wydajności w zależności od potrzeb – od 60 do 120 kg/h. Łatwa w obsłudze – programy na poszczególne produkty można zapisać w maszynie na stałe.

Maszyna w zależności od zastosowanej przystawki może produkować:

  • pierogi,
  • kopytka,
  • kluski leniwe,
  • kluski śląskie,
  • pyzy ziemniaczane (z nadzieniem i bez),
  • paszteciki,
  • pulpety mięsne.

maszyna do pierogów

Wydajność i dane techniczne maszyny

  • Pierogi o masie 40g – 60-120 kg/h
  • Pierogi o masie 30g – 60-120 kg/h
  • Pierogi o masie 20g – 60-120 kg/h
  • Uszka o masie 12g – 40-80 kg/h
  • Paszteciki o masie 70g – 60-110 kg/h
  • Kopytka o masie 15g – 60-100 kg/h
  • Kluski śląskie – 60-100 kg/h
  • Pyzy o masie 40 g i min 20% farszu – 60-120 kg/h
Dane techniczne
Moc zainstalowania 2,1kW
Napięcie zasilania ~ 380 V
Wymiary (dł/szer/wys) 660/330/1300 mm
Długość transportera 250 mm
Masa 120 kg

maszyna do pierogów

pyzy-surowe
nauka-obslugi
pierog-35g-kwiatowo-palcowa-falb
pierogi-30g-gotowane
pyzy-gotowane
pierogi-35g-kwiato-palcowe