Formierka pierogów HSMS 100

Formierka pierogów HSMS 100 jest sterowana elektronicznie. Ma trzy silniki napędzające z przekładniami – osobny napęd do przystawki formującej pieróg, osobny do pompy farszu i osobny do pompy ciasta, co pozwala na płynną i precyzyjną regulację każdego ze składników pieroga: m.in. grubości ciasta, zawartości farszu oraz szybkości produkcji (wydajności).Pompa farszu jest szczelna, skręcana na śruby, nie niszczy farszu. Nowa konstrukcja ustnika sprawia, ze pierogi dobrze zachowują się przy mrożeniu.

pierogi na tacy

Można robić duże pierogi o masie nawet 80-90g, a także mniejsze o masie dokładnie 30g. Solidna konstrukcja i dobre materiały gwarantują długoletnią pracę maszyny. Możliwość płynnej regulacji wydajności w zależności od potrzeb – od 50 do 250/ 350 kg/h. Łatwa w obsłudze – programy na poszczególne produkty można zapisać w maszynie na stałe. Można zrobić pierogi o cienkim cieście i zawartości farszu nawet do 60%.

Maszyna w zależności od zastosowanej przystawki może produkować:

  • pierogi,
  • kopytka,
  • kluski leniwe,
  • kluski śląskie,
  • pyzy ziemniaczane (z nadzieniem i bez nadzienia),
  • paszteciki.
  • pulpety mięsne.

pierogi i sałata

Dane techniczne
Moc zainstalowania 2,3kW
Napięcie zasilania 3x 380 V
Wymiary (dł/szer/wys) 820/520/1380 mm
Długość transportera 500 mm
Masa 180 kg

Wydajność maszyny

  • Pierogi o masie 40g- 60g – 50-250/400 kg
  • Pierogi o masie 30g – 50-250/400 kg
  • Pierogi o masie 20g – 50-250/400 kg
  • Pierogi o masie 15g – 50-250/350 kg
  • Paszteciki o masie 70g – 50-250/250kg
  • Kopytka o masie 15g – 50-140/160 kg
  • Uszka 12g (półwyrób) – 50-150/220 kg
  • Kluski śląskie – 130/150 kg
  • Pyzy ziemniaczane z nadzieniem i bez nadzienia – 180/220 kg
pierog-35-40g-wzor-palcowy
kluski-slaskie-na-salacie
pierogi-2
pierogi-3
pierog-na-salacie
pierogi-30g-gotowane
uszka
pierog-palcowy-i-kwiatowo-palcowy